Kategoriat
Artikkelit

Uniswap – kryptoinnovaatio helpottaa myös urheilijoiden elämää

Joka päivä syntyy uusia innovaatioita, jotka muuttavat maailmaa tavalla tai toisella. Oli kyse sitten urheilijoiden käyttämästä urheiluteipistä tai kryptovaluutoista. Uniswap on yksi näistä elämää helpottavista innovaatioista, joka on tehnyt kryptovaluuttojen vaihdosta aikaisempaa helpompaa. Tämä helpottaa esimerkiksi niiden urheilijoiden elämää, jotka saavat palkkansa kryptovaluuttoina. Mikä on Uniswap and millä tavoin se on hyödyllinen?

Uniswap –toimiva kryptovaluuttojen vaihtoon käytetty palvelu

Uniswap on vasta vuonna 2020 suuren yleisön suosioon päässyt kryptoalusta, joka on tehnyt kryptvaluuttojen vaihdosta halvempaa ja helpompaa kuin aikaisemmin. Kyseessä ei siis ole vain kryptovaluutta, vaan myös työkalu, joka on helpottanut kryptovaluuttoja aktiivisesti käyttävien elämää. Monet kryptolompakot vaativat valuuttojen vaihdosta pieniä palkkioita, jotka kasautuvat kuitenkin ajan myötä kovin suureksi.

Uniswap on siis vähän niin kuin kryptovaluuttojen pörssi, jossa eri valuuttoja pääsee vaihtamaan kuin osakkeita. Työkalu hyödyntää DeFi-protokollaa (Decentralized Finance), jossa rahoituksen hallitsemiseen käytetään hajautettua verkkoa. Hajautetun verkon koodi muuttuu koko ajan, kun kryptovaluuttaa louhitaan lisää lohkoketjuun, joten koodia on lähes mahdotonta kopioida. Uniswap on siis kaiken lisäksi hyvin turvallinen kryptovaluuttojen hallitsemiseen käytettävä työkalu.

Uniswapilla on myös oma kryptovaluuttansa, jota kutsutaan nimellä UNI. Valuutta on rakenteeltaan samankaltainen kuin esimerkiksi ethereum ja bitcoin. Jos Uniswap ja sen ominaisuudet kiinnostavat, tutustu aiheeseen ja osta uniswap.

Kuuluisat urheilijatkin tulevat hyötymään Uniswap-työkalusta

Tämä saattaa ehkä yllättää joitakin, mutta osa kuuluisista urheilijoista saa palkkansa kryptovaluutassa, jolloin Uniswap saattaa olla heille hyödyllinen. Suurin osa näistä urheilijoista pelaa NFL-liigassa amerikkalaista jalkapalloa, mutta monet kuuluisat NBA-pelaajat ovat myös siirtyneet kryptovaluuttoihin. Esimerkiksi NBA-joukkueen Sacramento Kings johtaja Vivek Ranadive ilmoitti, että kuka tahansa pelaajista voi halutessaan saada palkkansa bitcoineissa.

Myös Lionel Messi on saanut palkkaa ‘fan tokens’-valuutassa, jonka joukkue on luonut itse. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään käytetty krytpovaluutta, joten se kannattaa mieluummin vaihtaa vaikkapa bitcoineiksi Uniswapin avulla.

Uniswap on halvempi vaihtoehto kryptovaluuttoja käyttävälle

Uniswap on aikaisempia kryptovaluutanvaihtoon suunniteltuja palveluita halvempi ja nopeampi palvelu. Se tulee takuulla mullistamaan kryptomaailmaa jatkossakin.