Kategoriat
Annonce

Mitä hyötyjä kinesioteippaamisesta voi olla seksielämässä? 

Kinesioteippaaminen on esimerkiksi urheilijoiden käyttämä keino erilaisten venähdysten sekä kiputilojen ehkäisemiseen ja parantamiseen. Kinesioteippaamisesta voi kuitenkin olla apua monenlaisiin nykyajan aktiivisen ihmisen ongelmiin. Itse asiassa se voi auttaa esimerkiksi petipuuhissa, joka on monella tapaa kuin urheilua. Tässä artikkelissa tutustutaankin paremmin siihen, mitä hyötyjä kinesioteippaamisesta voisi olla seksielämässä.  

Miten kinesioteippu toimii ja miten sitä käytetään? 

Kinesioteippi on joustavaa puuvillateippiä, jolla voidaan helpottaa ongelmia liittyen urheiluvammoihin tai muihin lihassärkyihin. Vaikka teippaamisen hyödyistä ollaan erimielisiä, eikä siitä juuri ole tieteellistä näyttöä, on kinesioteippi helpottanut monen elämää.  

Miten kinesioteippiä siis käytetään? Jos teippaamisen haluaa hoitaa itse, on tärkeää, että oppi kaikki tarpeelliset perusperiaatteet. On tarkoitus, että teippaamisen avulla korjataan kehon liikkeitä ja teipin kuuluu asettua oikein iholle. Kinesioteippi pitää vaihtaa noin 3-8 välein, mutta muuten teippi kestää esimerkiksi vettä ja kuumuutta.  

Toisaalta, jos lihaksiin liittyvä ongelma on vakavampi, kannattaa käydä lääkärissä. Erilaisten asentovirheiden ja suurempien venähdysten tapauksessa fysioterapeutin palveluista voi myös olla apua. Hän osaa auttaa kinesioteippaamisessakin, mikäli kokee, että siitä voisi olla tilanteessa apua. Teippaamista kannattaa kuitenkin välttää, jos itseltä löytyy vakavampia sairauksia, kuten sydäntauteja.   

Kinesioteippi vähentää kramppeja ja kiputiloja 

Jos kärsii lihaskivuista tai krampeista, myös oma seksielämä saattaa kärsiä. Kinesioteippi kuitenkin lievittää näitä ongelmia, jolloin sängyssä pystyy pitämään hauskaa ilman huolia lihassäryistä. Teipistä voi olla apua varsinkin silloin, kun ongelma on lievempi. Pienemmätkin lihassäryt voivat pahimmassa tapauksessa estää uusien asentojen ja seksilelujen kokeilun sängyssä. Ne voivat kuitenkin piristää seksielämää ja tuoda iloa parisuhteeseen. Jos erilaiset seksilelut kiinnostavat, lue lisää täältä

Mahdollistaa paremman liikkuvuuden 

Jos sängyssä haluaa kokeilla uusia asentoja, on hyvällä liikkuvuus tärkeää. Kinesioteippi auttaa tukemaan kehon liikerataa ilman, että uusia revähdyksiä tai venähdyksiä tulisi vastaan. Olisi ikävää, jos jalka venähtäisi petipuuhissa vielä lisää, mikä pitkittää vamman parantumista. Teipin tukemana voi pitää sängyssä hauskaa huoletta.  

Nauti elämästä kinesioteipin tuella 

Seksielämä on tärkeä elämän voimavara. Kinesioteippi voi auttaa nauttimaan siitä lihaskivuista ja urheiluvammoista huolimatta.